Crni petak za 370 radnika Hrvatskog Telekoma

Bez autora
Mar 22 2012

Uprava Hrvatskog Telekoma će uručiti 370 otkaza radnicima koje proglašava viškom zbog poslovno uvjetovanih razloga, odnosno pada prihoda HT-a. Sindikati dokazuju da to nije opravdan razlog za otkaze, jer je Hrvatski Telekom 2011. godinu završio s 3,78 milijardi kuna dobiti (509 milijuna eura) uz maržu profita od 46,9%. Unatoč vrhunskim rezultatima Hrvatskog Telekoma, Hrvatski zavod za zapošljavanje nije imao potrebu odgoditi najavu ovih otpuštanja u HT-u, pa će se tako brojka od 343.415 nezaposlenih na dan 22.ožujka 2012. godine povećati za 370 od kojih je čak 230 radnika van Zagreba. Kada svemu ovome dodamo da Hrvatski Telekom ne ulaže u izgradnju i održavanje mreže, već otkazuje ugovore s kooperantima koji to čine za njihov račun, onda je za očekivati da će, posredno, dodatni radnici zaposleni kod kooperanata također završiti s otkazima.

Crni petak za 370 radnika Hrvatskog TelekomaUprava Hrvatskog Telekoma će uručiti 370 otkaza radnicima koje proglašava viškom zbog poslovno uvjetovanih razloga, odnosno pada prihoda HT-a.

Sindikati dokazuju da to nije opravdan razlog za otkaze, jer je Hrvatski Telekom 2011. godinu završio s 3,78 milijardi kuna dobiti (509 milijuna eura) uz maržu profita od 46,9%.

Unatoč vrhunskim rezultatima Hrvatskog Telekoma, Hrvatski zavod za zapošljavanje nije imao potrebu odgoditi najavu ovih otpuštanja u HT-u, pa će se tako brojka od 343.415 nezaposlenih na dan 22.ožujka 2012. godine povećati za 370 od kojih je čak 230 radnika van Zagreba.

Kada svemu ovome dodamo da Hrvatski Telekom ne ulaže u izgradnju i održavanje mreže, već otkazuje ugovore s kooperantima koji to čine za njihov račun, onda je za očekivati da će, posredno, dodatni radnici zaposleni kod kooperanata također završiti s otkazima.

Udruženi sindikati Hrvatskog Telekoma (Hrvatski sindikat telekomunikacija, Republički sindikat radnika Hrvatske, Sindikat radnika Hrvatskih telekomunikacija) poručuju - dosta je pohlepe radnici su iznad profita i najavljuju pravnu bitku za dokazivanjem nezakonitih otkaza, kao i daljnje prosvjedne aktivnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik